Stijepo Jarak, rođen u Dubrovniku 17. srpnja 1982. godine. Osnovnu i srednju školu, smjer fizioterapeut završio u Dubrovniku 2001. godine.

Upisao je studij fizioterapije pri Sveučilištu u Splitu te diplomirao 2005. godine.

Kroz vrijeme studija stjecao je stručna znanja kod Ante Tranfića, dugogodišnjega fizioterapeuta košarkaške reprezentacije, te mnogih drugih uspješnih sportaša.

Odradio je pripravnički staž u Privatnoj  praksi fizikalne terapije Jadranka Brozd i Kliničkom bolničkom centru Sveti Duh 2006. godine.

Za to vrijeme honorarno je radio u Nogometnom klubu Dinamo (Zagreb) te Košarkaškom klubu Cibona gdje je stekao znanje iz fizikalne terapije i rehabilitacije u području sporta.

Od tada konstantno usavršava znanje kroz različite edukacije i tečajeve poput:

– manualne terapije po Yumeihu,
– Barak Smešny mobilizacijske tehnike,
– Kineziotaping,
– Cyriax manualne tehnike,
– dijagnostički UZV mišično-koštanog sustava

Od 2009. godine vlasnik je Privatne praksu fizikalne terapije u Dubrovniku.

Stručno djelovanje proširuje otvaranjem centra za medicinsko prilagođeno vježbanje i rehabilitaciju na spravama -Medx- koja je jedina takva u Hrvatskoj, sa sjedištem u Dubrovniku.

Od 2014. godine član je seniorske košarkaške reprezentacije s kojom sudjelujem na svim velikim međunarodnim natjecanjima, Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2014. godine, te Eurobasketu u Hrvatskoj i Francuskoj 2015. godine i Eurobasketu u Rumunjskoj i Turskoj 2017. godine.

Od 2015. godine je fizioterapeut i najboljeg hrvatskoga tenisača Marina Čilića, kojeg, kao dio njegovog stručnog tima, prati na svim velikim turnirima diljem svijeta.


Design by Festivus 2019. All rights reserved.